Pianoles & Tarieven

Vanaf 2011 is Anne Meijer werkzaam als zelfstandig pianodocente en heeft zij in Eindhoven een eigen lespraktijk aan huis.
Het repertoire binnen de lessen betreft voornamelijk klassiek maar er is ook ruimte voor eigen invulling als moderne/pop repertoire.
De lessen zijn geschikt voor jong en oud, voor beginnende maar ook gevorderde pianisten.
Binnen de lessen wordt naast muziektheorie ook aandacht besteedt aan de belangrijkste aspecten van pianospelen zoals muzikaliteit, techniek, houding, coördinatie en gehoortraining.

Pianoles

De privélessen in Eindhoven voor dit jaar beginnen vanaf maandag 28 augustus 2023 en eindigen op vrijdag 5 juli 2024.

De lessen zijn individueel en de lesduur kunt u zelf of in overleg met de docent bepalen. Er is mogelijkheid voor wekelijks of om de week les en de duur per les kan verschillen van 30, 45 tot 60 minuten.

Één schooljaar pianoles wordt in 3 blokken opgesplitst.

De indeling van dit seizoen is als volgt:
BLOK 1: 28 augustus t/m 1 december 2023
BLOK 2: 4 december t/m 22 maart 2024
BLOK 3: 25 maart t/m 5 juli 2024

Wanneer u zich inschrijft is dit in principe voor het hele schooljaar, maar na ieder blok is er de mogelijkheid op te zeggen.
Zorg ervoor dat u dit uiterlijk twéé weken voor afloop van het blok doorgeeft.

Zo kunt u lessen volgen zonder er een heel jaar aan vast te zitten.

U kunt ten alle tijden instromen, mits er plek is. U betaalt dan enkel de resterende lessen binnen het blok.

 

Proefles

Voordat u besluit zich aan te melden voor de pianolessen kunt u gebruik maken van een proefles van 30 minuten. Aan de hand van de beschikbaarheid kan een proefles worden ingepland. Voor een proefles geldt een vergoeding van €10,- en dient voorafgaand aan de les betaald te worden.
U kunt op ieder moment in het jaar een proefles aanvragen, mits daar plek voor is.

Meer weten? mail naar info@anne-meijer.nl

(Na de proefles neemt de docent contact met u op voor het bespreken van de lesdag en -tijd, met een bijgevoegd inschrijfformulier.)

 

Tarieven voor de pianolessen per 1 augustus 2023

Pianisten tot en met 20 jaar: €27,- per 30 minuten

Pianisten vanaf 21 jaar en ouder: €33,- per 30 minuten (inclusief 21% BTW)

 

 

Samenwerking met Jeugdcultuurfonds Eindhoven

Deze lespraktijk is aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Eindhoven. Het Jeugdcultuurfonds is een landelijk netwerk van stedelijke en provinciale fondsen die het mogelijk maakt dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen aan kunstzinnige activiteiten, als bijvoorbeeld muziekles. Het Jeugdcultuurfonds geeft deze kinderen een financieel steuntje in de rug.

Méér informatie over het Jeugdcultuurfonds vindt u op jeugdcultuurfonds.nl
Ook liggen er in het leslokaal folders klaar.

 

Graadsexamen docent bij EPTA Nederland

Gedurende de pianolessen krijgt u de mogelijkheid deel te nemen aan de Landelijke Graadsexamens Piano (LGP) als onderdeel van EPTA Nederland, waarbij u een Theoretisch en Praktisch examen kunt doen op 11 verschillende niveaus/graden (A1, A2, B1, B2, C1, C2, D1, etc. tot F). Iedere graad heeft zijn eigen moeilijkheid. De examens vinden dit jaar plaats in de periode maart-april 2024) op verschillende locaties verspreid over heel Nederland. De examendata zijn voor komend jaar nog onbekend.

Het doel van de graadexamens is om de deelnemende kandidaten te motiveren en te stimuleren. De graadexamens halen het pianospel uit de sfeer van vrijblijvendheid, echter zonder het speelplezier uit het oog te verliezen. Een mooi doel om naartoe te werken. Tevens een bevestiging dat kennis van theorie gelijk opgaat met het pianospel.

Voor meer informatie: Website EPTA Nederland

 

 

Pianoles een level leuker met Earz

Vanaf heden krijgt u naast de reguliere pianolessen toegang tot het gebruik van de Earz-app. (Voor Smartphone, Tablet of Pc)
Leren luisteren, notenlezen en muziektheorie op een aantrekkelijke en vooral leuke manier in spelvorm.

  • Muziekles-spellen voor iedereen op maat, op ieder niveau en door docenten helemaal naar wens aan te passen.
  • Enorme hoeveelheid muzikaal materiaal, door de app voortdurend gevarieerd. Nooit saai dus!
  • Uitdagende muziek-games (met levels, highscores en te verdienen ‘badges’) die overal kunnen worden gespeeld waar internet is.
  • Naar keuze Nederlands, Engels, Duits of Spaans.

Check de Earz website voor meer informatie.